ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Διαμαρτυρία της ΚΝΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Διαμαρτυρία της ΚΝΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, στην οποία είχε καλέσει η ΚΝΕ «ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, κρατώντας πικέτες και πανό με συνθήματα όπως: «Καμία 'ανάσα' στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό - Αντεπίθεση για την ανατροπή του», "It's Trump, it was Obama, but always above all it's capitalism" κ.ά. συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ο καπιταλισμός μάς φέρνει ασφυξία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», «Των καπιταλιστών η δημοκρατία, είναι για το λαό καταστολή και βία».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ παρευρέθηκε και ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ομιλία του σημείωσε:

«Σήμερα, από εδώ από την Αθήνα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τον αμερικανικό λαό, τους νέους και τις νέες που κινητοποιούνται αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματά τους, για να μπορέσουν να ανασάνουν! Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός των ΗΠΑ, έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Οι εικόνες της πανδημίας, από τη μία μεριά, με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, ο ρατσισμός από την άλλη, ξεγυμνώνουν το περίφημο 'αμερικανικό όνειρο', δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και μάλιστα στη μητρόπολή του, την πολυδιαφημισμένη 'δημοκρατία' των ΗΠΑ.

101964792 2302247596746242 3643315384469159936 n

Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, με τους αποκλεισμούς και τα εγκλήματα σε όλο τον κόσμο και ειδικά απέναντι στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Παλαιστίνης και όχι μόνο, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι' αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ 'σύμμαχο' του ελληνικού λαού, εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ιδιαίτερα σήμερα ενώνουμε τη φωνή όλου του ελληνικού λαού με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, του αμερικανικού κράτους».

«Καπιταλισμός σημαίνει 'Δεν μπορώ να αναπνεύσω'. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!», «Κρίσεις, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» «Ο καπιταλισμός μας φέρνει ασφυξία - Οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ