ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Το μεγάλο στοίχημα» χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες».

Από την άλλη, όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν. Ο ίδιος επεσήμανε ωστόσο ότι ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.

Γι’αυτό, όπως σημειώνει, έχουμε διάφορα όπλα, όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Υπογράμμισε δε, πως ο ιός του κορωνοϊού μειώνεται διαφορετικά από αυτόν της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη.

«Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊό» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα, πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των πτήσεων από το Κατάρ, μετά την επιβεβαίωση 12 κρουσμάτων σε πτήση από την Ντόχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ