Νέα απάτη μέσω e-mail: Υποκλέπτουν στοιχεία και ζητούν «εξόφληση οφειλόμενων»
Προειδοποιεί για νέα απάτη με υποκλοπή περιεχομένου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ενημερώνει το κοινό με ανακοίνωσή της για τη νέα μορφή διαδικτυακής απάτης προκειμένου να μπορέσει να προστατευτεί.
Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσε η Αρχή, οι δράστες υποκλέπτουν περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην συνέχεια επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων, με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.
Στη συνέχεια ζητούν από αυτούς (σ.σ. τα θύματα) να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να αποστέλλουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα.
«Σημειώνεται ότι η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή τη νέα μορφή ηλεκτρονικής μορφής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αρχής.
Πυραυλικές ασκήσεις πραγματοποίησε το Ιράν - Δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα
16:32
Φάμελλος: Οι δρόμοι σήμερα κλείνουν με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη - Εξαπατά και απαξιώνει τους αγρότες
16:25
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία
16:25
ΚΚΕ για έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Επικίνδυνη παρέμβαση
16:19