ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Προσήχθη βασική ύποπτος

Επίθεση με βιτριόλι: Προσήχθη βασική ύποπτος

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή βασικής υπόπτου για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα.

Στην κατοχή της προσαχθείσας εντοπίστηκε η τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε για να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και η περούκα.

Οι Αρχές είχαν βάλει στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες δύο γυναίκες από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, οι οποίες είχαν πρόσφατα προστριβές με την 34χρονη.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για άτομα που είχαν κεντρίσει από την αρχή το ενδιαφέρον της αστυνομίας, αλλά για δυο εντελώς νέα πρόσωπα.

Τα δεδομένα που έφτασαν στα γραφεία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και από καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον του θύματος έδειξαν τα δυο αυτά πρόσωπα και οδήγησαν, τελικώς, στην προσαγωγή του ενός.

Τα όσα είχαν γραφτεί ή ακουστεί το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως βόλεψαν αρκετά τους αστυνομικούς, καθώς, έκαναν τη δράστιδα να πιστέψει ότι οι Αρχές βρίσκονται μακριά από την ταυτοποιήσή της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της για την προσαγωγή, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020.

Η επίθεση

Η επίθεση σημειώθηκε την 20η Μάϊου, όταν το θύμα πήγαινε στη δουλειά του στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα

Η μαυροντυμένη γυναίκα περίμενε την 34χρονη έξω από στην εργασία της για να της επιτεθεί και όταν την είδε, τής έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Αφού της έριξε μεγάλη ποσότητα βιτριόλι, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι συνάδελφοι της νεαρής γυναίκας τη μετάφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η κατάσταση της χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή αρκετά σοβαρή.

Δύο φορές είχε κάνει πρόβα της επίθεσης η μαυροντυμένη

Η δράστις είχε κάνει δύο… πρόβες της επίθεσης, καθώς εντοπίστηκαν δύο κλήσεις της σε ταξί για να την παραλάβει από την Καλλιθέα και να τη μεταφέρει σε περιοχή κοντά στα νότια προάστια.

Κάμερες ασφαλείας την έχουν εντοπίσει με παρόμοια ρούχα, αλλά πάντα με σακίδιο πλάτης, να βρίσκεται σε σημεία κοντά στο γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη.

Επίσης, και τις δύο φορές, οργάνωσε τη διαφυγή της καλώντας ταξί, στην προσπάθειά της, όπως λένε οι Αρχές, να πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με πρόβες να μπορέσει να εντοπίσει λάθη της ώστε το σχέδιό της να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αφήσει όσο λιγότερα στοιχεία μπορεί.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι και στις πρόβες που έκανε φορούσε περούκα και μάσκα.

«Είχαν λιώσει τα ρούχα της»

Μιλώντας στο CNN Greece η φαρμακοποιός που έσπευσε να βοηθήσει το θύμα ανέφερε:

«Ήταν ανατριχιαστικό το θέαμα. Έτρεξα να την βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ακόμα την έχω εικόνα. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Τα μαλλιά της και ακόμα και τα γυαλιά που φορούσε είχαν λιώσει. Μπήκε στο μπάνιο του φαρμακείου να βγάλει τα ρούχα της και να ρίξει νερό πάνω της», περιέγραψε η φαρμακοποιός.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Είχαν λιώσει τα ρούχα της και πόναγε. Τα χημικά εγκαύματα είναι τα χειρότερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ