ΕΛΛΑΔΑ

Καλός και ζεστός καιρός σήμερα - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Καλός και ζεστός καιρός σήμερα - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ MUSALLARI BRIGGEN

Καλός και ζεστός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται το Σάββατο. Βροχές και καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά. 

Πιο αναλυτικά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της υπόλοιπης χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 30, στη Θεσσαλία από 12 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο και στα θαλάσσια τμήματα νότια της Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, και στην δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες και βελτίωση νωρίς το βράδυ. Στα νότια γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4, τοπικά στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ