ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: «Αποστασιοποιημένη» η 35χρονη – Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει

Επίθεση με βιτριόλι: «Αποστασιοποιημένη» η 35χρονη – Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί η περιγραφή της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, για την 35χρονη φερόμενη ως δράστρια, εν αναμονή της απολογίας της την Τρίτη.

Οι Αρχές έχουν προβληματιστεί καθώς, όπως δήλωσε η Ιωάννα, η 35χρονη φερόμενη ως δράστρια φορούσε μαύρη μάσκα, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τις εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, όπου η κατηγορούμενη φαίνεται να φοράει άσπρη μάσκα.

Ωστόσο, μπορεί η φερόμενη ως δράστρια να είχε τον χρόνο να πετάξει τη μάσκα, σύμφωνα με το Star.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι μία μαρτυρία των πρώτων ημερών έλεγε πως η δράστις έφυγε τρέχοντας και πέταξε στους θάμνους μια μαύρη μάσκα.

«Σκληρή και αποστασιοποιημένη» η 35χρονη

Η κατηγορούμενη, η οποία αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη, περιγράφεται από τις Αρχές ως «σκληρή και αποστασιοποιημένη».

Συγκεκριμένα, αρνείται να δει ακόμη και τους ανθρώπους του στενού της κύκλου, με εξαίρεση τον αδερφό της που την επισκέφθηκε για να της αφήσει μερικά ρούχα.

Η φερόμενη ως δράστρια εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα και να μην απαντά σε καμία ερώτηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της «δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα της εδώ και τρεις μέρες».

Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει

Ξεκάθαρες απαντήσεις θα πρέπει να δώσει την Τρίτη η φερόμενη ως δράστρια καθώς δεν αποκλείεται, διαφορετικά, να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, καθώς για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας προβλέπεται προσωρινή κράτηση.

Μεταξύ των ερωτημάτων που αναμένεται να θέσει ο ανακριτής στην 35χρονη είναι τα εξής:

  • Πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι
  • Γιατί είχε στην τσάντα της περούκα και τηλεκάρτα
  • Ποια ήταν η σχέση της με την Ιωάννα
  • Ποια η σχέση της με τον άνδρα που ισχυρίζεται πως ήταν σύντροφός της
  • Εάν παρακολουθούσε το θύμα από τον Ιανουάριο
  • Γιατί είχε fake προφίλ στο Facebook

Τι αναφέρει η αποκαλυπτική έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το οξύ

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει συντάξει το τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων για το βιτριόλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Από την πρώτη στιγμή, δείγμα του υγρού είχε μεταφερθεί για εξέταση και τα συμπεράσματα είναι ανατριχιαστικά, καθώς ο αρμόδιος που συντάσσει και το πόρισμα ξεκαθαρίζει στο επίσημο έγγραφο ότι:

«Πρόκειται για θειικό οξύ... Ισχυρότατο διαβρωτικό και καυστικό οξύ. Το θειικό οξύ έχει ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Σε επαφή με το δέρμα δρα ως ερεθιστικό διαβρωτικό διεισδύει εύκολα σ’ αυτό και προκαλεί εγκαύματα. Είναι καταστροφικά επικίνδυνο για τους οφθαλμούς, όπως και μετά από κατάποση η εισπνοή των ατμών του. Οι ατμοί του θειικού οξέος μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε ιστούς στην ρινική κοιλότητα το στόμα και το αναπνευστικό σύστημα. Προκαλούν ερεθισμό εγκαύματα βήχα μείωση της αναπνευστικής ικανότητας και σοβαρές έκθεσης στο θάνατο».

Η επίσημη έκθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει συντάξει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και δημοσιεύει το CNN Greece.

Καταγράφεται δε πως έγινε «δειγματοληψία των δύο δειγμάτων υγρού» και πως το συμπέρασμα είναι «ότι τα δείγματα υγρού που βρέθηκαν στα δύο σημεία της επιφάνειας του διαδρόμου της εισόδου του κτηρίου στην οδό Θησέως 214 και Μπουμπουλίνας στην Καλλιθέα ήταν εξαιρετικά πυνκά διαλύματα θειικού οξέως (H2SO4)».

«Σε κακή κατάσταση» η 34χρονη

Η Ιωάννα φαίνεται πως περνάει «δύσκολες ώρες» στο νοσοκομείο, καθώς η ψυχολογία της χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

«Πονάει πολύ, έχει αφόρητους πόνους. Είναι σε κακή κατάσταση» είπε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σημειώνεται πως η Ιωάννα δεν γνωρίζει ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες.

«Δεν είναι στην παρούσα φάση έτοιμη να μάθει πάρα πολλές λεπτομέρειες» είπε ο δικηγόρος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ