ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Αναφορά στον Εισαγγελέα Ανηλίκων – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Αναφορά στον Εισαγγελέα Ανηλίκων – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο, έγινε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για να πραγματοποιηθεί κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στο στενό περιβάλλον της οικογένειας.

«Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην αστυνομία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Open.

Ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες από το κοντινό περιβάλλον της οικογένειας και των γειτόνων, οι οποίες ελπίζουμε να τεκμηριωθούν και να τελειώνει η ιστορία. Εκεί στρέφονται οι έρευνες. Υπήρξαν τηλεφωνήματα που στην ευρωπαϊκή γραμμή 116111 που δόθηκαν πληροφορίες και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμού παιδιού και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που βοήθησε στο να δοθεί αίσιο τέλος στην υπόθεση.



Οι ενδελεχείς έρευνες των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται, εξετάζοντας το οπτικοακουστικό υλικό τόσο από την ημέρα που εξαφανίστηκε η 10χρονη στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, όσο και από την ημέρα που βρέθηκε στην Καλαμαριά.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση επικεντρώνονται σε γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Αστυνομικές πηγές, μάλιστα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η γυναίκα που αναζητείται έχει αναγνωριστεί από τη μικρή Μαρκέλλα, ενώ η παρουσία της φέρεται να επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης και η τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Σε καλή κατάσταση η 10χρονη - Ξεπερνάει το αρχικό σοκ

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της που τη συνάντησε την Κυριακή.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την μέχρι στιγμή εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

«Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, ο αδερφός της, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει».

«Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.

«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

«Την είχαν με χειροπέδες»

Η Μαρκέλλα εντοπίστηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο όταν βρέθηκε φαινόταν εξουθενωμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε μαζί της, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στον δρόμο με τη σχολική της τσάντα στους ώμους.

Κατά την ίδια μαρτυρία, επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

«Σε πρώτη φάση μου είπε "μην παίρνετε το 100"» φαίνεται, μάλιστα, να είπε η μικρή στον μάρτυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ