ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση Βρετανού τουρίστα - Η έκκληση των παιδιών του

Ζάκυνθος: Ένας χρόνος από την εξαφάνιση Βρετανού τουρίστα - Η έκκληση των παιδιών του
Imerazante.gr

Ένας χρόνος πέρασε από την εξαφάνιση του Βρετανού πρώην μηχανικού αυτοβιομηχανίας Τζον Τόσελ από την Ζάκυνθο, όπου έκανε διακοπές και η οικογένειά του δεν έχει μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά του συνέβη.

Ο Τόσελ βρισκόταν στην περιοχή Αργάσι και παρότι κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τα τελευταία του ίχνη, οι έρευνες που έγιναν αποδείχτηκαν άκαρπες.

Ξεκίνησαν να τον αναζητούν από το ξενοδοχεία όπου διέμενε και οι έρευνες διευρύνθηκαν στον Σκοπό όπου πεζοπόρες ομάδες από την Ελλάδα και τη Βρετανία τον αναζητούσαν επί μέρες.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, γύρω στις 09:30 το πρωί η πρώτη κάμερα κατέγραψε τον Τζον Τόσελ κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε.

Φορούσε μπεζ βερμούδα, μπλε μπλούζα, χακί καπέλο, μπλε σανδάλια, γυαλιά ηλίου και κρατούσε ένα μπουκάλι νερό.

Οι συγγενείς του τον περασμένο Νοέμβριο είχαν επιστρέψει στο νησί και συνέχισαν τις έρευνες για να πάρουν κάποιες απαντήσεις, αλλά και πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Η οικογένεια του και συγκεκριμένα τα δυο παιδιά του Τζόν Τόσελ Γκάρι και Κέϊτι έστειλαν το δικό τους μήνυμα ακριβώς ένα χρόνο μετά.

«Στις 17 Ιουνίου θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο πατέρας μας έφυγε από το ξενοδοχεία του στο Katerina Palace γύρω στις 9.30 και περπατούσε προς το Βουνό Σκοπός. Η κάμερα ασφαλείας είδε τον πατέρα μου στις 9.34 να περνάει δίπλα στο ξενοδοχείο Windmill Bay στον δρόμο του Βασιλικού. Ένας χρόνος μετά και ακόμα δεν είμαστε κοντά σε μια απάντηση στο τι συνέβη στον πατέρα μας εκείνη τη μέρα. Ξέρουμε ότι λόγω των τωρινών συνθηκών είναι περιορισμένος ο αριθμός των τουριστών στο νησί αλλά αν πηγαίνετε προς αυτή τη κατεύθυνση ή αν μένετε στο νησί παρακαλώ κρατήστε την εικόνα του πατέρα μας στο μυαλό σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στα ρούχα που φορούσε. Mια μπλε φανέλα πόλο, ένα καπέλο μπέιζμπολ σε στυλ καμφουφλάζ, χακί σορτσάκι και σανδάλια. Η κοινωνία του Αργασίου και όλη η Ζάκυνθος ήταν τόσο υποστηρικτική εκείνο τον καιρό. Αυτό το τρομερό συμβάν επισκιάζει αυτό το όμορφο νησί που είναι γεμάτο ανθρώπους που βοηθάνε και είναι καλοί. Παρακαλώ βοηθήστε μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια.

Αν ήσασταν διακοπές στο Αργάσι στις 17 Ιουλίου παρακαλώ ξανακοιτάξτε τις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες για οποιονδήποτε που ταιριάζει με την περιγραφή του πατέρα μας στο παρασκήνιο. Θα θέλαμε επίσης να απευθυνθούμε και στον καθένα που μπορεί να έχει πληροφορίες αλλά για οποιοδήποτε λόγο είναι σκεπτικός στο να έρθει μπροστά και να πει τι έχει συμβεί.

Παρακαλώ ακόμα και αν είναι ανώνυμος, θέλουμε να ξέρουμε που είναι ώστε να τον αναπαύσουμε. Ήταν μια τόσο δύσκολη χρονιά. Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην σκεφτόμαστε τι συνέβη στον πατέρα μας. Σκεφτόμαστε ξανά και ξανά τι έχει συμβεί. Θα θέλαμε απλά μια απάντηση για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό. Ευχαριστούμε και πάλι, η οικογένεια του Τζον Τόσελ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ