ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στον «μαϊμού» γιατρό - Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του

Ποινική δίωξη στον «μαϊμού» γιατρό - Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του
Φωτογραφία αρχείου PIXABAY

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο «μαϊμού» γιατρός ο οποίος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Εμφανιζόταν ως Νίκος Κοντός, δήθεν γιατρός που μπορεί να γιατρέψει ανίατες, κυρίως καρκίνο.

Εναντίον του είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες όμως δεν μπορούσαν οι Αρχές να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα.

Άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τελικά των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο.

Δήλωνε οικολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία.

Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους, όμως, ερευνάται ο ρόλος του καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Η δράση του έγινε αντιληπτή από έναν γιατρό ο οποίος του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Έπειθε καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ