ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χίο - Σε ετοιμότητα για εκκένωση οικισμών

Φωτιά στη Χίο - Σε ετοιμότητα για εκκένωση οικισμών
CNN Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή των Βαβύλων της κεντρικής Χίου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τους οικισμούς αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αναμένονται στη Χίο τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

106667423 300720017644268 2922792447299286033 n

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Καίνε σκουπίδια οι πρόσφυγες για να απελευθερώσουν χώρο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischiosπερίπου 70 πυρκαγιές έχουν ανάψει στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.

«Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί που παρά την καθημερινή περισυλλογή, το πρόβλημα παραμένει», ανέφερε στέλεχος της πυροσβεστικής στην ίδια ιστοσελίδα, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτούνται πιο δραστικές παρεμβάσεις.

Όπως εξήγησε, οι πρόσφυγες και μετανάστες στις περισσότερες περιπτώσεις προχωρούν στην καύση απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ