ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Υποψίες για εμπρησμό - Συνεχίζεται η κατάσβεση

Φωτιά στην Κάρυστο: Υποψίες για εμπρησμό - Συνεχίζεται η κατάσβεση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατσαρώνι Καρύστου, με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της. 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, αναχωρεί για την Κάρυστο Ευβοίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα υπάρχει ένα μέτωπο, το οποίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να το θέσουν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου, στο evima.gr.

Σημειώνεται πως στην περιοχή πέουν ισχυροί άνεμοι.

fotia karystos

Πηγή: evima.gr

Φωτιά και στην Κνωσσό

Παράλληλα, καλύτερη εικόνα παρουσίαζε λίγο μετά τις 15:00 η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 13:30 στην περιοχή Βλυχιά του νομού Ηρακλείου, κοντά στην Κνωσό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εντοπίζεται σε χορτολιβαδική - οικοπεδική έκταση, ωστόσο έχει οριοθετηθεί.

Επί τόπου έχουν σπεύσει έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα, πάντα, με την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες δεν διατρέχουν - μέχρι στιγμής - κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ