ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη

Το χρονικό της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη
Αστυνομικοί φρουρούν το χώρο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, όπου την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, στο Μοναστηράκι, έγινε τον Ιούλιο του 2014, μετά από ένοπλη συμπλοκή που προκάλεσε με αστυνομικούς, κατά την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης εντοπίστηκε την 16η Ιουλίου του 2014 στην πλατεία Μοναστηρακίου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, "ζητήθηκε η συνδρομή της ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τον Νίκο Μαζιώτη έγινε στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης. Στη θέα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την Πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί ακριβώς, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP, που έφερε πάνω του εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Αυτό είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν στο σημείο δύο αλλοδαποί υπήκοοι, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, ελαφρά.

Ακολούθως ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως. Εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται από τις δυνάμεις έστρεψε το όπλο του εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν Ειδικό Φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία διατεταγμένη στο σημείο για το παρεμπόριο και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα η μία από τις σφαίρες να τον πλήξει στον αριστερό μηρό και να έχει ένα διαμπερές τραύμα επιπόλαιο, η δε δεύτερη σφαίρα να τον χτυπήσει στην κοιλιακή χώρα, πλην όμως επειδή φόραγε το αλεξίσφαιρο γιλέκο κι αυτό το τραύμα είναι όλως ελαφρό.

Τότε αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου του έγινε μια χειρουργική επέμβαση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ