ΕΛΛΑΔΑ

Σάπες: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σάπες: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
xronos.gr

Σε εξέλιξη παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε πευκοδάσος στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει αυτήν τη στιγμή ενεργό μέτωπο.

Οι επίγειες δυνάμεις, 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα, αλλά και από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης.

Κινδύνεψαν σπίτια – Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σαπών στο CNN Greece

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του οικισμού Παλιννοστούντων Ποντίων, στις Σάπες Ροδόπης.

Στις 18:30, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού για προληπτικούς λόγους. To CNN Greece επικοινώνησε με το δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε την προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονταν στον οικισμό, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια χάρη στην άμεση επέμβαση των Αρχών.

«Είμαστε αντιμέτωποι εδώ και αρκετή ώρα με μια φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, η οποία ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Κινήθηκε άμεσα όλος ο μηχανισμός και της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του δήμου. Εκκενώσαμε τον οικισμό των Ποντίων, οδηγήσαμε τον κόσμο σε ασφαλή μέρη, στο γήπεδο και το πολύκεντρο (σ.σ. πολυχώρος εκδηλώσεων) και στα σχολεία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Χαριτόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ