ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σε ύφεση είναι πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου, κοντά στο δρόμο Βάρης-Κορωπίου.

Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε λίγη ώρα πρόκειται να επιστρέψουν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα τμήμα πεζοπόρων και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ευλεπίδων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Αναργυρούντος, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Τι δήλωσε ο Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS στο CNN Greece

Για την εντολή εκκένωσης των Παιδικών Χωριών SOS μιλάει ο διευθυντής τους Γιώργος Πρωτόπαππας.

Mιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Πρωτόπαππας ανέφερε ότι η φωτιά λίγο πριν τις 11 περιορίστηκε σημαντικά χάρη στην εναέρια συνδρομή των δύο ελικοπτέρων.

«Το ευτυχές είναι ότι η φωτιά έχει ήδη περιοριστεί με τη συνδρομή των ελικοπτέρων και ο κίνδυνος προς το παρόν έχει περάσει. Οι επίγειες δυνάμεις θα κατασβέσουν την επόμενη ώρα την πυρκαγιά», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.

Όπως τόνισε στο CNN Greece τα παιδιά απομακρύνθηκαν άμεσα χάρη στην καθοριστική παρέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των Αρχών του Δήμου, «Μέσα σε δέκα λεπτά τα 50 παιδιά των χωριών SOS και οι 35 ενήλικες με 2 λεωφορεία μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο γήπεδο της Βάρης για να λόγους ασφαλείας».

«Τα παιδιά θα παραμείνουν σε ασφαλές περιβάλλον τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά αποχώρησαν ψύχραιμα και δεν υπήρξε πανικός τόσο χάρη στην καθοριστική παρέμβαση του προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS όσο και του Δήμου. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πρωτόπαππας, «πριν λίγες ημέρες τα παιδιά τυχαία είχαν παρακολουθήσει ένα δίωρο σεμινάριο της Πυροσβεστικής για την περίπτωση φωτιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ