ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Εισβολή στο στούντιο από τον Ρουβίκωνα

ΕΡΤ: Εισβολή στο στούντιο από τον Ρουβίκωνα
CNN Greece

Εισβολή την ώρα του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από 30 ατόμα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, σημειώθηκε πριν από λίγο στο κτίριο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να διακοπεί το δελτίο, όπως και γενικότερα το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Ύστερα από δέκα λεπτά το πρόγραμμα επανήλθε. 

 

Την ώρα της εισβολής ακούστηκαν έντονες φωνές και μετά από λίγο έπεσε «μαύρο». Σύμφωνα με πληροφορίες οι οι εισβολείς «ήρθαν στα χέρια» με τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ. Σημειώνεται, πως λόγω της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων τηλεόρασης στη χώρα μας το σημερινό δελτίο παρουσίαζε μαζί με τον μόνιμο παρουσιαστή Πάνο Χαρίτο, η βουλευτης του ΚΚΕ και δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη.

Tα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας ήθελαν να διαβαστεί ζωντανά η επιστολή τους, κάτι που δεν έγινε. Οι δράστες της εισβολής προσήχθησαν ύστερα από επέμβαση της αστυνομίας, ενώ καταδικαστική ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Ανακοίνωση για την εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, εξέδωσε η διοίκηση της εταιρείας, χωρίς να παίρνει ιδιαίτερη θέση για το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει... απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.

Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.

Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ