ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2016: Ξεκινά στις 16 Μαΐου ο Γολγοθάς των υποψηφίων

Πανελλαδικές 2016: Ξεκινά στις 16 Μαΐου ο Γολγοθάς των υποψηφίων
Πανελλήνιες εξετάσεις (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στις 16 Μαΐου ξεκινά ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μία μέρα αργότερα (17/5) θα μπουν στη «μάχη» οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, με εξέταση τεσσάρων μαθημάτων. Παράλληλα, για τους αποφοίτους παλαιότερων ετών, έχει δοθεί η δυνατότητα να εξεταστούν με το καταργηθέν σύστημα. Το διπλό σύστημα εξετάσεων φέτος, συνοδεύεται και από αλλαγές, τόσο στον τρόπο υπολογισμού των μορίων όσο και στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η πλήρης απουσία του προφορικού βαθμού στον υπολογισμό των μορίων, ο οποίος φέτος θα γίνει διαφορετικά. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ο τρόπος υπολογισμού των μορίων είναι το άθροισμα των τεσσάρων μαθημάτων ανά πεδίο με συντελεστή το 2 και το άθροισμα των δύο μαθημάτων με συντελεστή βαρύτητας επί 100

Σημειώνεται ότι χθες, 29 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση.

Μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινωθεί και ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές, ενώ ανάλογα με το ποσοστό των αποφοίτων προηγούμενων ετών που έχουν επιλέξει το καταργηθέν σύστημα, θα υπολογιστεί και η ποσόστωση σε σχολές και τμήματα που αντιστοιχεί σε αυτή την κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκε ο τρόπος υπολογισμού των μορίων

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στην τελική ευθεία για τις 16 Μαΐου

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι θα επηρεάσει τις βάσεις

Υπουργείο Παιδείας: Μετά τις πανελλαδικές οι απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ