Σε λασπότοπο έχει μετατραπεί η Ειδομένη
Περισσότεροι από χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ειδομένης περιμένουν καρτερικά να ανοίξουν τα σύνορα για να αγγίξουν το Ευρωπαϊκό τους όνειρο.
Εξαντλημένοι, κάτω από άθλιες συνθήκες βρίσκονται εκτεθειμένοι στη βροχή.
Η επιδείνωση του καιρού έχει μετατρέψει την περιοχή σε απέραντο λασπότοπο και «τυχεροί» είναι όλοι όσοι έχουν σκηνές. Άλλοι έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδια αδιάβροχα από σακούλες απορριμμάτων.
Ωστόσο, οι περισσότεροι εκ των προσφύγων στην Ειδομένη, βρίσκονται εκτιθέμενοι στις δυσμενείς συνθήκες. Το κρύο τσουχτερό και η βροχή έχει διαπεράσει τα ρούχα τους. Η φωτιά, το μόνο μέσο που είχαν για να ζεσταθούν έσβησε.
Όπως και το βράδυ της Τετάρτης έτσι και απόψε πολλοί θα κοιμηθούν στις λάσπες. Μητέρες με τα μάτια βουρκωμένα απευθύνουν έκκληση για στεγνά ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους.
Το γάλα είναι είδος προς εξαφάνιση. Το φαγητό δεν αρκεί. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται για ένα σάντουιτς και ένα χυμό.
Αυστραλία: Αυξήθηκε ξανά η χρήση social media από παιδιά κάτω των 16 παρά την απαγόρευση
10:06
Μητσοτάκης για συντάξεις χηρείας: Λύνουμε το πρόβλημα αποκαθιστώντας μια μεγάλη κοινωνική αδικία
09:58
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εμπλοκή σε τροχαία-Οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα
09:49
To «Βατερλό» της Temu στην Γαλλία από τα μέτρα της Ε.Ε. και οι πρώτες ενδείξεις από Ελλάδα
09:48