ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατ'οίκον περιορισμό με 24ωρη φύλαξη ο Ρουπακιάς

Σε κατ'οίκον περιορισμό με 24ωρη φύλαξη ο Ρουπακιάς
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, o δράστης της δολοφονίας Παύλου Φύσσα, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, που αποτελεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης, όπως προβλέπει ο νόμος.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ο συνήγορος του Ρουπακιά, είχε άγνοια για την ακριβή ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, ωστόσο αυτή έγινε νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 9:00

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ενώ θα βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό, ο οποίος αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση του, με 24ωρη αστυνομική φύλαξη αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, θα μπορεί να μεταβαίνει με αστυνομική συνοδεία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπληρώνει 30 μήνες κράτησης, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί.

Κατηγορείται για: ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και κακουργήματα τα οποία τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.

Ο ίδιος είναι ο τελευταίος που παρέμεινε προφυλακισμένος καθώς οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν αποφυλακιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ