ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Τι σημαίνουν τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του

Παντελής Παντελίδης: Τι σημαίνουν τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του
Facebook

Πάνω από 2 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος καταγράφουν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από αστυνομικές πηγές. Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκαλεί απώλεια των αίσθησεων, σύγχυση και αδυναμία συντονισμού των κινήσεων. 

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ στην περίπτωση που μιλάμε για οδήγηση αν στο αίμα του οδηγού εντοπιστεί αλκοόλ 1γρ. ανά λίτρο αίματος ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος είναι δεκαπλάσιος, ενώ με ποσότητα 2 γρ/λίτρο υφίσταται εκατονταπλάσιος κίνδυνος πρόσκλησης ατυχήματος.

alcool percentage

Χθες υπήρξε και νέα ανατροπή στην υπόθεση με την οικογένεια Παντελίδη να ανακοινώνει πως διέκοψε τη συνεργασία της με το δικηγορικό γραφείο του κ. Πέτρου Καϊμακάμη και πως από εδώ και πέρα την οικογένεια εκπροσωπεί ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λυκούδης. Η οικογένεια Παντελίδη ως τώρα υποστηρίζει πως ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν στη θέση του οδηγού στο τροχαίο.

Yπενθυμίζεται πως σήμερα έλαβε εξιτήριο η Μίνα Αρναούτη, συνεπιβάτης του Παντελίδη στο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έπειτα από έξι εβδομάδες νοσηλείας, όπου βρισκόταν διασωληνωμένη και σε καταστολή.

Η 30χρονη κοπέλα φαίνεται πως έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της, ενώ έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και επανέρχεται η μνήμη της. Η συνεπιβάτης του Παντελή Παντελίδη στο μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον δημοφιλή τραγουδιστή, νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει βγει από την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί μέχρι σήμερα.

Η Μίνα Αρναούτη παραμένει σε υποστήριξη της αναπνευστικής της λειτουργίας αλλά με πιο ήπια μορφή. Στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί της άνθρωποι, ενώ η μητέρα της δηλώνει αισιόδοξη για την κατάσταση της υγείας της κόρης της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ