ΕΛΛΑΔΑ

Στις 16 Απριλίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Λέσβο

Στις 16 Απριλίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Λέσβο
REUTERS

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το νησί της Λέσβου στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, σε ένα ταξίδι που αποσκοπεί στη στήριξη των προσφύγων και να επιστήσει την προσοχή στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, εγκατέλειψαν την εμπόλεμη Συρία, διασχίζοντας το Αιγαίο καταλήγοντας στο νησί του Αιγαίου.

Ο Πάπας επανειλημμένα έχει μιλήσει υπέρ των προσφύγων, προτρέποντας την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και όλη την Ευρώπη να υποδεχτεί οικογένειες προσφύγων.

Το πρώτο του ταξίδι, ως Πάπας, ήταν στην Λαμπεντούζα της Σικελίας, το 2013, όπου όπως στην Λέσβο, είχαν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ έχασαν την ζωή τους πολλοί στην προσπάθειά τους να φτάσουν εκεί.

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο Πάπας αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση εκεί,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του, Πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Όπως πήγε στην Λαμπεντούζα, που αποτελούσε την πρώτη γραμμή της διαδρομής της Μεσογείου, τώρα που υπάρχει αυτή η δύσκολη, δραματική κατάσταση στο Αιγαίο, θέλει να είναι παρόν για να αναδείξει την αλληλεγγύη και την ευθύνη».

Σύμφωνα με το Βατικανό, οι λεπτομέρειες του ταξιδιού ακόμη μελετώνται όμως ο Πάπας θα συναντηθεί με πρόσφυγες μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ