ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Καραμέρος: Η περιφέρεια προσπαθεί να βρει λύση στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

Γ. Καραμέρος: Η περιφέρεια προσπαθεί να βρει λύση στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών
EUROKINISSI/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Προβλήματα έχουν προκύψει από την εδώ και 41 ημέρες διακοπή της διενέργειας εξετάσεων για άδεια οδήγησης, εξαιτίας της πανελλαδικής αποχής των εξεταστών από τις 7 Μαρτίου.

Οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας, έχουν γίνει αποδέκτες εντόνων οχλήσεων, τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες – υποψήφιους οδηγούς, που διαπιστώνουν ότι αναιρείται το δικαίωμά τους να λάβουν άδεια οδήγησης.

Όπως αναφέρει στο CNN Greece ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, το ζήτημα έχει προκύψει μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης.

Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων το απόγευμα εκτός του καθορισμένου ωραρίου τους, οπότε και τίθεται θέμα υπερωριών.

“Η περιφέρεια Αττικής έχει κάνει επίμονες προσπάθειες, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να εξευρεθεί λύση, γιατί δεν έχει να κάνει με την περιφέρεια Αττικής, αλλά με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων”, τονίζει ο κ. Καραμέρος και προσθέτει:

“Αυτό συμβαίνει γιατί στην Αττική, οι επιτροπές εξέτασης των υποψήφιων οδηγών είναι μεικτές. Μπορεί οι υπάλληλοι της περιφέρειας να συμμετέχουν, αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο με τους υπαλλήλους του υπουργείου”.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της περιφέρειας ξεκίνησε σήμερα προσωρινά η διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων δηλαδή στη 13:00 το μεσημέρι, μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα.

“Προσπαθούμε να βρούμε αυτή τη μέση λύση ώστε να ανταποκριθούμε στο απόλυτο δικαίωμα των πολιτών να παίρνουν άδειες οδήγησης”, σημείωσε ο κ. Καραμέρος, τόνισε, ωστόσο, ότι η οριστική λύση θα πρέπει να δοθεί από το υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ