ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Oι γονείς της Μαρίας μαθαίνουν πως βρέθηκε η κόρη τους

Βίντεο-ντοκουμέντο: Oι γονείς της Μαρίας μαθαίνουν πως βρέθηκε η κόρη τους

Αυτή είναι η στιγμή όπου οι γονείς του παιδιού μαθαίνουν ότι βρέθηκε και μεταβαίνουν στο Τ.Α. Χαϊδαρίου για να επιβεβαιώσουν ότι είναι η 4χρονη Μαρία. 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 4χρονης Μαρίας, την οποία αναζητούσαν οι γονείς της μαζί με τις αρχές από το μεσημέρι της Κυριακής. Ένας λιμενικός είδε το παιδί περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που ήταν με την οικογένειά της και ειδοποίησε την ομάδα έρευνας.

Αυτήν τη στιγμή η μικρή Μαρία μιλάει με ψυχολόγο ανηλίκων. Από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο η μικρή να έπεσε θύμα απαγωγής και να αφέθηκε ελεύθερη, όμως είναι πιθανόν να χάθηκε μόνη της, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «ακολούθησε κάποια σκυλιά έξω από το σπίτι της και χάθηκε», ενώ είπε ότι το βράδυ κοιμήθηκε στο χορτάρι...

Τα ρούχα που φοράει είναι τα ίδια με εκείνα που ήταν ντυμένη τη στιγμή που εξαφανίστηκε, ενώ τα πόδια του είναι πολύ ταλαιπωρημένα από την περιπλάνησή του. Ο λιμενικός που τη βρήκε κατέθεσε ότι ξαφνικά το είδε μπροστά του, κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Μετά τη στιγμή της εξαφάνισης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περιπλανιόταν μόνο του μέσα στο δάσος, όλο το βράδυ. Την ταυτότητα του κοριτσιού επιβεβαιώνει η αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού και απομένει να μεταβούν οι γονείς στο Τ.Α. Χαϊδαρίου, όπου και βρίσκεται η μικρή, καλά στην υγεία της.

Η μεγάλη επιχείρηση των αρχών

Είχε προηγηθεί μία από τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ για την ανεύρεση ατόμου. Στις έρευνες μετέχουν η ΕΚΑΜ, η ΕΜΑΚ, ειδικές ομάδες των εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί που ψάχνουν σε μεγάλη έκταση και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας. Η επιχείρηση διεξάγεται έχοντας χωρίσει τους τομείς σε ομοκέντρους κύκλους και ψάχνουν την περιοχή.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν και πάλι οι έρευνες στη μάντρα αυτοκινήτων με τη μητέρα της Μαρίας να δηλώνει στο CNN Greece πως οι έρευνες μέχρι τώρα ήταν άκαρπες καθώς ακόμη και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που κινητοποιήθηκαν από χθες δεν εντόπισαν ούτε τη μυρωδιά της.

Η οργή του πατέρα

Νωρίτερα, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ενδέχεται να είναι ο αυτουργός της εξαφάνισης , ο πατέρας της εξαφανισμένης Μαρίας, εξήγησε ότι παραμένει ψύχραιμος γιατί «έχω άλλα δύο παιδάκια και μία γυναίκα που έχει φρικάρει και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν ήταν καλό να κλαίω σαν γυναικούλα... Ας χάσει ο καθένας το παιδί του, δεν το εύχομαι σε κανέναν, ας έρθει τότε να μου πει αν είναι ψύχραιμος και τι κάνει».

Όπως τόνισε ο κ. Πρίντεζης, η Μαρία δεν γνώριζε καλά το χώρο. «O ένας μου γιος έκανε μία αταξία και ακολουθώντας τον, έχασα την μικρή. Νόμιζα ότι ήταν μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ