ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινητικό αντίο στη Ν. Νικολοπούλου από τη μητέρα της

Συγκινητικό αντίο στη Ν. Νικολοπούλου από τη μητέρα της
Facebook

H Νίκη ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά (Αφροδίτη, Γιάννης και Ανδρέας) του βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα σε ηλικία 16 ετών.

Το βράδυ του Σαββάτου το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

Το κορίτσι είχε γεννηθεί με αυτισμό. Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Δεν είναι ψυχιατρική νόσος, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης, για αυτό το λόγο ονομάζονται «διάχυτες».

cgcxumaqqz574c756ace021 copy

Σε παλιότερη συνέντευξή τους στο πατρινό περιοδικό "The Best", ο Νίκος Νικολόπουλος και η σύζυγός του Αναστασία Μανωλοπούλου είχαν μιλήσει ανοικτά και με θάρρος για το πρόβλημα αυτισμού που αντιμετώπιζε η κόρη τους Νίκη. Διαβάστε ένα απόσπασμα:

Πώς είναι η καθημερινότητα μιας οικογένειας με ένα τέτοιο θέμα;

Πολύ δύσκολη, το καταλαβαίνετε. Και όσο αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν και αναπτύσσονται γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Παρόλα αυτά από την αρχή είχαμε αποφασίσει κάποια πράγματα και μετά από 12 χρόνια (η συνέντευξη δόθηκε το 2012) τα τηρούμε.

cjt99w0wyaa1bjz

Πρώτα από όλα, αποφασίσαμε να αποδεχτούμε αυτό που μας συνέβη και να ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα με αυτό. Το «δυστύχημα» συνέβη μέσα στο σπίτι μας αλλά τη δυστυχία δεν την αφήνουμε να εισβάλει. Δεύτερον τίποτα δεν γίνεται εις βάρος των υπολοίπων παιδιών μας. Όλα το μερίδιο τους, κανείς λιγότερο – κανείς περισσότερο. Τρίτον, στο μέτρο του εφικτού διευκολύνουμε τη ζωή και των έξι μέσα στο σπίτι. Τέταρτον, προσφέρουμε σε αυτό το παιδί ότι υπάρχει και ψάχνουμε συνεχώς για ιατρικά νεότερα που μπορεί να δώσουν ελπίδα αλλά κυρίως αποτελέσματα. Ο Θεός είναι μεγάλος. Πέμπτον, περιμένουμε τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα. Και τέλος και το σημαντικότερο, προσπαθούμε να είμαστε και σε αυτό όλοι μαζί.

Η μητέρα της, Τασία Μανωλοπούλου, αποχαιρέτησε την κόρη της με συγκινητικό μήνυμα που ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook, ανάρτηση την οποία μοιράστηκε στο Διαδίκτυο και ο κ. Νικολόπουλος.

Τον περσινό Μάρτιο που η Νίκη έκλεισε τα 15 χρόνια της ο Νίκος Νικολόπουλος τη χαρακτήρισε μέσω ενός tweet «μαχήτρια» ενώ με δεκάδες μηνυμάτων δείχνουν τη συμπαράστασή τους φίλοι και συνεργάτες.

kori nikol

Aπό την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας της κόρης του Νίκου Νικολόπουλου, πλήθος πολιτικών έχουν επικοινωνήσει μαζί του εκφράζοντας τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον οποίο συνδέεται με φιλία πολλών ετών, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Με δημοσίευσή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε επίσης συλληπητήρια και δήλωσε την οδύνη του.

Οι γονείς της μικρής Νίκης είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους, αν φύγει από τη ζωή η κόρη τους, να δωθούν τα οργανά της προς δωρεά, κάτι που τήρησαν καθώς οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει.

Η κηδεία του κοριτσιού θα γίνει αύριο στις 17:00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ