ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαυρίκου: Νέο εύρημα στο αυτοκίνητο

Υπόθεση Μαυρίκου: Νέο εύρημα στο αυτοκίνητο
Eurokinissi

Ένα σημαντικό εύρημα που μπορεί να δώσει νέα τροπή στις έρευνες για το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος έχει εντοπιστεί στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece στο δάπεδο του αυτοκινήτου, στη θέση του οδηγού στη δεξιά πλευρά, έχει εντοπιστεί μία τρύπα. Οι ειδικοί εξετάζουν αυτή τη στιγμή τόσο το μέγεθος όσο και το πότε και πως μπορεί να προκλήθηκε η συγκεκριμένη τρύπα η οποία προκλήθηκε από μηχανολογική αιτία.

Επιπλέον, δεν είναι σαφές και έχει ιδιαίτερη αξία αν η τρύπα προκλήθηκε πριν ή μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου.

Οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν το εύρημα προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα ενώ το στοιχείο αξιολογείται και από ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αν η τρύπα δημιουργήθηκε την ώρα που το αυτοκίνητο του Μαυρίκου βρισκόταν σε κίνηση είναι πιθανό να αιφνιδίασε ή και να τραυμάτισε τον οδηγό και για αυτό να μην ήταν δυνατόν να αντιδράσει όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο αυτοκίνητό . Επιπλέον, ατά τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου εξαιτίας του απρόοπτου συμβάντος.

Πάντως, απαντήσεις σε όλα τα σενάρια θα δώσουν οι εμπειρογνώμονες εντός των προσεχών μερών καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ιδιαίτερη αξία, πάντως δίνεται στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν την κατάσταση του οδηγού ενώ θα διαπιστωθεί με βάση την κλίμακα Γλασκώβης το μέγεθος επαφής με το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη κλίμακα θεωρείται από τους επιστήμονες ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι αυτή που υποδηλώνει την επαφή ενός ατόμου με το περιβάλλον.

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η βλάβη του αυτοκινήτου δεν αποκλείεται να παρουσιάστηκε στο σημείο της Αττικής Οδού που είναι «τυφλό» από κάμερες σε σημείο τούνελ με αποτέλεσμα να μην έχει καταγράφει στο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Μάλιστα στην πραγματογνωμοσύνη που έγινε πριν τρεις ημέρες στο σημείο, εντοπίστηκε ένα κομμάτι από το τζάμι του συνοδηγού χωρίς ίχνος καπνού. Ήταν τη στιγμή που διερχόμενος οδηγός με πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι για να βοηθήσει τον εγκλωβισμένο Μαυρίκο και άρα μέχρι εκείνη τη στιγμή ο καπνός δεν είχε εξαπλωθεί σε όλο το αυτοκίνητο.

Πάντως οι πραγματογνώμονες χθες πήγαν και στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και συζήτησαν με τους υπεύθυνους οι οποίοι ζήτησαν να εξετάσουν και αυτοί με τη σειρά τους εξαρτήματα από το πολυτελές τζιπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ