Δύτες καθάρισαν τη θάλασσα στο Λαγονήσι (pics)
Δύτες καθάρισαν πρόσφατα παραλία στο Λαγονήσι και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες "ψάρεψαν" από ελαστικά αυτοκινήτων μέχρι πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της GreenPeace η Μεσόγειος μπορεί να είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για τις εξωτικές παραλίες της ωστόσο, έχει και μία άλλη πρωτιά. Το βορειοδυτικό τμήμα της, δηλαδή οι θάλασσες Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας είναι οι πιο βρώμικες καθώς εντοπίζεται μεγάλος όγκος από πλαστικά και σκουπίδια.
Κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών και των θαλασσών εντοπίζονται περίπου 6.5 εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών. Μόνο στη Μεσόγειο η συγκέντρωση πλαστικών απορριμμάτων υπολογίζεται σε 2.000 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η μόλυνση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται, αφού το 70% των πλαστικών απορριμμάτων έχει κατακαθίσει στον βυθό της θάλασσας.
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης 30 λεπτά πριν την προσγείωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
09:12
Run-DMC: Ένοχος δήλωσε άνδρας για τη δολοφονία του Jam Master Jay, 20 χρόνια μετά
09:06
Παγκράτι: Άφαντος ο 59χρονος οδηγός που έσπασε το πόδι της 22χρονης - Διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη
09:02
Οικονόμου για επιστολή των πέντε βουλευτών: Καταθέτουμε προβληματισμό - Ώρα για θεσμικές αλλαγές
09:00