Τηλεοπτικές άδειες: Ενδιαφέρον βλέπει ο Κρέτσος - Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Έντονο ενδιαφέρον» για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας ισχυρίζεται ότι υπάρχει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τηλεοπτικοί σταθμοί ώστε να μπλοκάρουν τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, υπογράμμισε πως «το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει παραδεχθεί ότι είχαμε αυθαίρετη κατάληψη ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και παράνομη ίδρυση τηλεοπτικών σταθμών, που νέμονται τα οφέλη της παράνομης λειτουργίας τους, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη με την εκμετάλλευση δημόσιου αγαθού».

Ο κ. Κρέτσος εκτίμησε μιλώντα στην εφημερίδα "Το Χωνλι" ότι το νέο "χρηματιστήριο διαφημιστικού χρόνου" θα διασφαλίσει τη διαφάνεια και θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, που ενδεχομένως να προκύπτει από την αγορά τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και διευκρινίζει ότι «το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν αφήνει περιθώρια θολής και υπόγειας διαπραγμάτευσης με βάση τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο».

Σχετικά με το μητρώο των online media σημειώνει: «Προσδοκούμε ότι η λειτουργία του θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την εισαγωγή κανόνων δεοντολογίας στο διαδίκτυο. Τα μέλη του θα απολαμβάνουν προνόμια, όπως η διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενος παραχώρησης και πέμπτης τηλεοπτικής άδειας εξηγεί ότι «τη δεδομένη στιγμή στο τραπέζι υπάρχει μόνο ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας».

Τέλος, για το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής, διευκρινίζει ότι «το Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί την εικόνα της Ελλάδας, συντάσσοντας και εφαρμόζοντας ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας –το οποίο θα δώσει οριστικό τέλος στις πολυέξοδες και κοντόφθαλμες καμπάνιες».

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η αυστηρή επιστολή της Κομισιόν με την οποία ζητά άμεσα εξηγήσεις από την Κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τονίζει πως με τον τρόπο που γίνεται η όλη διαδικασία ενδεχομένως να λειτουργεί προς όφελος της ΕΡΤ. 

Διαβάστε επίσης