ΕΛΛΑΔΑ

Ένα στα τρία βενζινάδικα έχει «πειραγμένες» αντλίες

Ένα στα τρία βενζινάδικα έχει «πειραγμένες» αντλίες

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία μετά το σαφάρι ελέγχων που ξεκίνησε η διεύθυνση Μετρολογίας στα βενζινάδικα καθώς η «κλοπή της μάνικας» βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.

Ήδη οι πρώτοι έλεγχοι εντόπισαν ένα στα τρία πρατήρια να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων, αδειάζοντας 5% έως 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και τις τσέπες των οδηγών.

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ και έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου», το οποίο διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών. Το ειδικό όχημα καταγράφει τις αποκλίσεις παροχής καυσίμου ανάμεσα στην ποσότητα που καταγράφει η αντλία και σε αυτή που καταλήγει στο αυτοκίνητο.

Η απορία, δηλαδή, χιλιάδων οδηγών όταν φεύγουν από ένα πρατήριο «πως είναι δυνατόν να έβαλα 20 ευρώ βενζίνη και να μην έχει μετακινηθεί ο δείκτης», βρίσκει απάντηση στους ελέγχους που κάνει το ειδικό όχημα.

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι πρώτοι έλεγχοι έχουν γίνει σε βενζινάδικα στον Κορυδαλλό, τον Ταύρο, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια, όπου υπήρχαν καταγγελίες. Οι αποκλίσεις στις αντλίες κυμαίνονται απ το 5% και έφταναν στο 11%. Με απλά λόγια, στα 50 λίτρα αμόλυβδης με τιμή 1,43 ευρώ το λίτρο, ο οδηγός χάνει από 3,5 έως 8 ευρώ. Ή σε σχέση με την τιμή της αμόλυβδης η κλοπή κυμαίνεται από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ