ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι στρατιωτικοί προς Αθήνα: Αν μας εκδώσετε στην Τουρκία θα μας σκοτώσουν (aud)

Τούρκοι στρατιωτικοί προς Αθήνα: Αν μας εκδώσετε στην Τουρκία θα μας σκοτώσουν (aud)
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ

Τρέμουν την έκδοσή τους από τις ελληνικές Αρχές στην Τουρκία οι οκτώ αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που σήμερα προσγείωσαν το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως είπε στο CNN Greece η συνήγορος τεσσάρων εξ αυτών, Ίλια Μαρινάκη, οι εντολείς της δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα, αλλά εκτελούσαν εντολές ενός συνταγματάρχη για αεροδιακομιδή, καθώς το ελικόπτερό τους χρησιμοποιείται για τέτοιες αποστολές.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό και αφού δύο από τα ελικόπτερα της μονάδας τους είχαν πληγεί από πυρά αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο με το οποίο ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να μην δικαστούν ως πραξικοπηματίες.

Αρχικά έκρυψαν το ελικόπτερο σε δάσος και το πρωί αποφάσισαν να πετάξουν προς την Ελλάδα και μάλιστα να επικαλεστούν τεχνικό πρόβλημα ώστε οι ελληνικές Αρχές να μην τους αρνηθούν την προσγείωση.

Η συνήγορος των πιλότων του ελικοπτέρου, Μένια Πολυχρόνη, είπε στο CNN Greece πως οι εντολείς της φοβούνται για τη ζωή τους και εξήγησαν στις Αρχές ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα, αλλά εκτελούσαν εντολές για διακομιδή τραυματιών από σημεία της Πόλης που γίνονταν επεισόδια.

Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Τούρκοι στρατιωτικοί που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και από άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε περίπτωση που το αίτημά τους απορριφθεί από την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ