ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο Φόβοι για φουσκωτά με κομάντος - πραξικοπηματίες

Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο  Φόβοι για φουσκωτά με κομάντος - πραξικοπηματίες
Πολεμικό Ναυτικό

Με τα μάτια « καρφωμένα» στα ραντάρ και τις διόπτρες βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή οι στρατιωτικοί και οι λιμενικοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας.

Σήμερα το απόγευμα σήμανε συναγερμός καθώς εντοπίστηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – δύο φουσκωτές λέμβοι με περίπου 10 έως 15 άτομα η κάθε μια, να πλέουν εντός των τουρκικών χωρικών αλλά με πιθανή κατεύθυνση την Ελλάδα και ειδικότερα τη Σύμη.

Αμέσως στο Πεντάγωνο αλλά και στις δυνάμεις που περιπολούν στο Αιγαίο σήμανε συναγερμός ώστε να διευκρινιστεί ποιοι είναι οι επιβάτες των δύο αυτών πλωτών. Η πυραυλάκατος «Βότσης», η κανονιοφόρος «Ναυμάχος», αλλά και αρκετά σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν έρευνες δύο ελικόπτερα. Ωστόσο το στίγμα (τουρκικά ύδατα) των φουσκωτών δεν δίνει την δυνατότητα μέχρι στιγμή τουλάχιστον στα ελληνικά πλοία να προσεγγίσουν.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως επάνω στα δύο φουσκωτά επιβαίνει η μονάδα των επίλεκτων δυνάμεων του τουρκικού στρατού, που το βράδυ του πραξικοπήματος, ήταν επιφορτισμένη με τη σύλληψη και τον περιορισμό του Ερντογάν.

Άλλωστε και στο βίντεο που δημοσιοποίησε από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει ο Τούρκος Πρόεδρος, φαίνεται η επίθεση που πραγματοποίησαν χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν είχε ήδη φυγαδευτεί.

Από την αποτυχία του πραξικοπήματος και μετά οι τουρκικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό για τη σύλληψη των κομάντος, που ωστόσο λόγω και της εκπαίδευσής τους μπορούν να κρυφτούν εύκολα σε δάση και δύσβατες περιοχές.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποφάσισαν να περάσουν στην Ελλάδα προς αναζήτηση «καταφυγίου» και πολιτικού ασύλου όπως έκαναν και οι 8 συνάδελφοί του που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο λέμβοι παραμένουν στα τουρκικά ύδατα, ωστόσο η επιφυλακή είναι στο 100% μιας και δεν αποκλείεται το βράδυ να επιχειρήσουν να φτάσουν στη Σύμη, που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά.

Την ίδια ώρα πάντως και τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν – σύμφωνα με το Reuters - και πραγματοποίησαν έρευνες στο ανατολικό Αιγαίο μιας και όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή της Τουρκίας στο πρακτορείο, υπήρχαν πληροφορίες ότι αγνοούμενα σκάφη της ακτοφυλακής είχαν εντοπιστεί στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ