ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου όπου προπονείται η Κορακάκη

Διευκρινίσεις για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου όπου προπονείται η Κορακάκη
Οι δύσκολες συνθήκες προπόνησης της Άννας Κορακάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας REUTERS/Edgard Garrido

Σάλο προκάλεσε η είδηση ότι, λίγες ώρες πριν την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στη σκοποβολή από την Άννα Κορακάκη, ο Δήμος Δράμας κατεδάφισε το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο στο οποίο προπονούνταν η νεαρή αθλήτρια.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη διεξαγωγή του τελικού του αγωνίσματος των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, όπου η Άννα Κορακάκη κέρδισε το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οικογένεια της αθλήτριας κατήγγειλε πως συνεργείο του Δήμου Δράμας κατεδάφισε το σκοπευτήριο που είχε στήσει πρόχειρα ο πατέρας της.

Έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε ο Δήμαρχος Δράμας θέλησε να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την ενέργεια του Δήμου και μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως όλα έγιναν υλοποιώντας την απόφαση που είχε παρθεί εδώ και ενάμιση μήνα κι έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια της χρυσής ολυμπιονίκη.

«Την αδιαφορία της Πολιτείας επιβάλλεται να την καλύπτει η τοπική Αυτοδιοίκηση όσο μπορεί κι όταν μπορεί», είπε ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος προσθέτοντας πως σκοπός του Δήμου είναι να κατασκευαστεί στο σημείο κάτι καλύτερο προκειμένου να προπονείται σε καλύτερες συνθήκες, τόσο η Άννα Κορακάκη όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της Δράμας που ασχολούνται με τη σκοποβολή.

«Μπήκαμε, καθαρίσαμε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση και πριν από 1-1,5 μήνα είχαμε δρομολογήσει να δημιουργήσουμε κάποιες υποδομές και την τοποθέτηση ενός κοντέινερ προπονητικού στυλ για να μπορέσει τουλάχιστον η Άννα και τα παιδιά που ασχολούνται με τη σκοποβολή να αθλούνται σε κατάλληλες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ