ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές με...ένσημα αυτοί που «χτύπησαν» την τράπεζα στην Κηφισίας

Ληστές με...ένσημα αυτοί που «χτύπησαν» την τράπεζα στην Κηφισίας
Eurokinissi

Στο χώρο του κοινού ποινικού και σε ληστές που πρόσφατα έχουν αποφυλακιστεί καταλήγουν οι Αρχές ότι ανήκουν τα άτομα της συμμορίας που «χτύπησαν» το υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελοκήπους.

«Ο τρόπος δράσης, τα όπλα, οι ηλικίες, τα όσα είπαν στη διευθύντρια αλλά κυρίως τα λάθη που έκαναν, μας ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν κάνει στο παρελθόν ληστείες και σίγουρα ήταν φυλακή" λέει στο CNN Greece αξιωματικός με πείρα στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και που συμμετέχει στις έρευνες.

Μάλιστα η άποψη που έχουν οι αστυνομικοί είναι ότι τα μέλη της συμμορίας ήθελαν άμεσα τα λεφτά και αυτό τους οδήγησε σε λάθη: «καθώς μπορεί να ακολούθησαν τα βήματα και τις κινήσεις που ήταν αναμενόμενο να κάνουν ληστές, όμως τους ξέφυγαν λάθη που σίγουρα θα εκμεταλλευτούμε..." λέει ο ίδιος αξιωματικός στο CNN Greece.

"μας θυμίζουν πολύ κινήσεις και σχεδιασμό παλιών κακοποιώ. Είναι σίγουρο ότι τους έχουμε συλλάβει στο παρελθόν για ληστείες και διαρρήξεις. Τότε θα τους χαρακτηρίσαμε μετρ, αλλά όχι τώρα..." συνεχίζει.

Οι ηλικίες των δραστών φαίνεται να είναι μεταξύ 40 και 50 ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι που μπήκαν στην τράπεζα φορούσαν τις ειδικές από σιλικόνη μάσκες, την ώρα που περνούσαν την ειδική πόρτα ασφαλείας στην είσοδο του καταστήματος.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής προκειμένου να δυο αν έχει καταγράφει κάπου το μικρό βαν στο οποίο επέβαιναν οι συνεργοί τους με τα εργαλεία για να ανοίξουν τις θυρίδες.

Οι Αρχές επιχειρούν, μέσα από τις καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας, να δουν αν κάποιος ζήτησε πρόσφατα πληροφορίες για ενοικίαση θυρίδας.

"Είναι σίγουρο ότι είχαν στείλει άλλο μέλος της σπείρας να πάει σαν πελάτης και να ρωτήσει για πληροφορίες. Το πιθανότερο είναι μην πήγε κάποιος από αυτούς που πήραν μέρος στην ληστεία για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν ψάχνοντας τα βίντεο από τις προηγούμενες μέρες..." υποστηρίζει ο αξιωματικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ