ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, χάθηκαν...

Αίγινα: Δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, χάθηκαν...

Το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται, εκτός απροόπτου, να απολογηθεί ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά 78χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο χειριστής του ταχυπλόου που κατηγορείται για τη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της νήσου Μονής στην Αίγινα, το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Ο 78χρονος αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα: Πρόκληση ναυαγίου που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Παράλληλα, εναντίον ασκήθηκε ποινική δίωξη και για δύο πλημμελήματα.

final 3

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση που κάνει στο θέμα ο εξάδελφος και συνήγορος υπεράσπισης του χειριστή Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οποίος ερωτώμενος από δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά αναφορικώς με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, ανέφερε ότι πρόκειται να αποδείξει ότι: "για την αμέλεια δεν ευθύνεται ο χειριστής του μοιραίου σκάφους".

Ακολούθησαν πιεστικές ερωτήσεις χωρίς, όμως, ο κ. Λυκουρέζος να αναλύσει περισσότερο τον ισχυρισμό του ενώ περιορίστηκε να πει ότι το σκεπτικό του θα αναλύεται στο απολογητικό υπόμνημα που θα καταθέσει.

2574888

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η δήλωση, αυτή του συνηγόρου και συγγενούς του κατηγορούμενου ως δράστη του θαλάσσιου ολέθρου στην Αίγινα με τα τέσσερα θύματα –μεταξύ αυτών και ενός κοριτσιού πέντε ετών και του πατέρα του- δύναται να δώσει το στίγμα της στάσης που θα τηρήσει την Παρασκευή στην ανακρίτρια.

Σε αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να προστεθούν και όλες οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, την ώρα που συνελήφθη σε σπίτι συγγενών του στην Αίγινα, ισχυρίστηκε προς τους Λιμενικούς ότι δεν αντελήφθη καν την παρουσία της λάντζας ενώ, παράλληλα, απέδωσε την μειωμένη του αντίληψη σε χρόνιο νόσημα που αντιμετωπίζει.

Πήγαν να λιντσάρουν τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου στα δικαστήρια

final 5 copy

Με φωτογραφίες των νεκρών συγγενών τους αλλά και επιθετικές διαθέσεις περίμεναν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου.

Στη θέα του αυτοκινήτου του λιμενικού που μετέφερε τον χειριστή, οι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να φωνάζουν ενώ ορισμένοι εξ αυτών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, επιχείρησαν να τον πλησιάσουν.

Άνδρες του λιμενικού με πολιτικά που βρίσκονταν έξω από το κτίριο των δικαστηρίων κατάφεραν να τους συγκρατήσουν, ενώ έσπευσαν να βάλουν γρήγορα μέσα σε αυτό τον χειριστή.

Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

2574507

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την ίδια ώρα οι άνδρες του λιμενικού και ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Από το σημείο της σύγκρουσης των δύο σκαφών περισυνελέγησαν όσα τμήματα της λάντζας επέπλεαν, ενώ από το πρωί δύτες βούτηξαν σε βάθος 20 μέτρων για να ανελκύσουν και τα υπόλοιπα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 77χρονος χειριστής είχε ανανεώσει κανονικά την άδειά του πριν από δύο χρόνια ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει δώσει μια πειστική εξήγηση τι ήταν αυτό που τον έκανε να μη δει το ξύλινο σκάφος με αποτέλεσμα να το κόψει στη μέση.

Πηγές ανέφεραν πάντως στο CNN Greece ότι το σκάφος με το όνομα “Duende” δεν ήταν η πρώτη φορά που ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι είχαν γίνει και σχετικές καταγγελίες στο λιμεναρχείο.

Βελτιώνεται η κατάσταση των τραυματιών

jhgjhghghgjhg copy

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η 29χρονη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε χθες σοβαρά από την πρόσκρουση ταχύπλοου και τουριστικού σκάφους ανοιχτά της Αίγινας.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκε και ο 16χρονος που είχε υποστεί σοβαρή απόφραξη του φάρυγγα καθώς έχει και κάταγμα στη μύτη, το όποιο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από γναθοχειρουργό.

Ο αδερφός του 16χρονου παρέμεινε στο νοσοκομείο στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα ενώ ο ενήλικας τραυματίας θα παραμείνει για νοσηλεία. Σε καλή κατάσταση είναι και ο αστυνομικός ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ώρες να πάρει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ