ΕΛΛΑΔΑ

Τα 21 φονικά μίλια του ταχύπλοου της Αίγινας

Τα 21 φονικά μίλια του ταχύπλοου της Αίγινας
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στην αποκάλυψη ότι το ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα που έφτανε και τα 21 ναυτικά μίλια προχώρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως αν και ο 78χρονος χειριστής ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος και γνώριζε την περιοχή της Αίγινας, είναι αδιανόητο να έχει αναπτύξει τέτοια ταχύτητα σε στενό, από όπου διέρχονται και άλλα σκάφη.

Ο ίδιος προανήγγειλε αναθεώρηση των κανονισμών που διέπουν τις άδειες καθώς όπως είπε δεν υπάρχει νομικός περιορισμός σε ο,τι αφορά την ταχύτητα πλεύσης.

«Πρέπει να υπάρχει όριο ταχύτητας για τα περάσματα, δεν νοείται να μην υπάρχει δεν υπάρχει νομικός περιορισμός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Πολιτεία και όλοι μας είμαστε υπόλογοι όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά περιστατικά».

Ενώπιον του ανακριτή αύριο ο χειριστής

Τη δική του εκδοχή για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους – μεταξύ αυτών και ένα παιδί – θα δώσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο 78χρονος χειριστής του ταχύπλοου.

Όπως φαίνεται πάντως από τις δηλώσεις του συνηγόρου του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, η υπεράσπιση θα επιχειρήσει να ανατρέψει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αν και ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος είναι εξάδελφος του χειριστή, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για το τι ισχυρίζεται ο εντολέας του, εξήγησε πως όλη η υπερασπιστική γραμμή θα αναπτύσσεται στο απολογητικό υπόμνημα που θα κατατεθεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εξάδελφος του 77χρονου κατηγορούμενου, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπεράσπιση.

"Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αισιοδοξία για τους τραυματίες

Την ίδια στιγμή οι γιατροί αισιοδοξούν πως η εξέλιξη της υγείας των πέντε τραυματιών που διακομίστηκαν από την Αίγινα στην Αθήνα θα είναι ικανοποιητική.

Σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι η 29χρονη που υπέστη ανοιχτό κάταγμα και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Άλλοι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται σε Γενικό Κρατικό Νικαίας και 401 δεν έχουν παρουσιάσει περαιτέρω προβλήματα και η κατάστασή τους είναι συνεχώς βελτιούμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ