Σεισμός Ιταλία: Κανένας κίνδυνος ενεργοποίησης ρήγματος στην Ελλάδα
Ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, λόγω απόστασης και λόγω μεγέθους, να προκαλέσει διέγερση των ρηγμάτων στην Ελλάδα, λέει κατηγορηματικά ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.
"Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι σεισμός όχι ιδιαίτερα μεγάλος για να προκαλέσει διέγερση. Είναι 850 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και αυτές οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να μας επηρεάσει ένας σεισμός. Μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί πως δεν μπορεί να υπάρξει διέγερση των ελληνικών ρηγμάτων" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκορδίλης.
"Οι σεισμοί που γίνονται στις γύρω χώρες μας κρατούν σε εγρήγορση. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα, σε σχέση με την Ιταλία έχουμε πιο υψηλή σεισμικότητα στην Ελλάδα. Τέτοιοι σεισμοί θα πρέπει να αποτελούν αφορμή προβληματισμού για να βελτιώσουμε την αντισεισμική μας πολιτική" πρόσθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ.
Κάνιε Γουέστ - Ρωσία: Αντιδράσεις για τις συναυλίες - Πλαστά εισιτήρια και δηλώσεις υπέρ του Χίτλερ
22:56
Μπέσεντ σε συμμάχους των ΗΠΑ: Ή είστε μαζί μας ή εναντίον μας στην οικονομική συντριβή του Ιράν
22:50
«Απόβαση» μεταναστών από φουσκωτό σε διάσημη παραλία της Ισπανίας - Εκπληκτοι οι τουρίστες
22:44
ΠΑΟΚ - Μπραν 1-1: Στη Νορβηγία θα κριθεί η πρόκριση για τη League Phase του Conference
22:39