ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Πετρούνιας: Υπόσχομαι πολλά για την επόμενη τετραετία

Λ. Πετρούνιας: Υπόσχομαι πολλά για την επόμενη τετραετία
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με ένα πλατύ χαμόγελο που φανέρωνε την ικανοποίησή του έφτασε στο αεροδρόμιο ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, στον οποίο επεφύλαξαν εορταστική υποδοχή.

«Ήταν η πρώτη μου επιθυμία να φέρω αυτό το μετάλλιο. Είναι αυτό που ονειρευόμασταν», ήταν τα πρώτα λόγια του Πετρούνια, ο οποίος υποσχέθηκε πολλά για την επόμενη τετραετία.

«Εδώ και μια εβδομάδα απολαμβάνω και τον αγώνα και την απονομή στο βίντεο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Τα πράγματα ήρθαν όπως τα ονειρευόμουν. Έχουμε περάσει δύσκολα για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Θα ήθελα να πω πως για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε πρώτα αποτύχαμε και μετά τα καταφέραμε», τόνισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Αναφερόμενος στην εμφάνισή του στο Ρίο και ειδικότερα στην προσγείωσή του, είπε: «Είναι πολύ περίεργη στιγμή η στιγμή της προσγείωσης, κόλλησα στο έδαφος».

2578682

«Ένιωσα περήφανος που είδα τη σημαία και ολόκληρο το στάδιο να σηκώνεται», σημείωσε και τόνισε πως «Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας ενός αθλητή και το ήθος του».

«Θα επιστρέψουμε δυνατότεροι γιατί έρχεται μια τετραετία που έρχονται πολλά. Υπόσχομαι πολλά και δεσμεύομαι».

«Σίγουρα θέλουμε περισσότερη στήριξη. Αν τη δύσκολη αυτή εποχή καταφέραμε να φέρουμε τόσα μετάλλια, με λίγη στήριξη θα καταφέρουμε να κάνουμε θαύματα», επεσήμανε ακόμα.

Απαντώντας σε ερώτημα για την Κατερίνα Στεφανίδη, ο Πετρούνιας σημείωσε πως είναι μια τεράστια αθλήτρια με την οποία «συνεργαζόμαστε».

2578680

Περήφανη για τον γιο της και η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τον γιο της, ωστόσο δεν έκρυψε την δυσαρέκειά της για την αντιμετώπιση που είχαν οι αθλητές που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.

«Είμαι περήφανη για το παιδί μου αλλά είμαι περήφανη για όλους τους Έλληνες που πήγανε ολυμπιάδα. Όλοι δώσανε το αίμα τους, τώρα κάποιοι πήρανε μετάλλιο κάποιο δεν πήρανε. Ο Λεύτερης σήμερα είναι Ολυμπιονίκης, αύριο μπορεί να μην είναι. Αύριο εσείς θα κάνετε δεξιά και θα φύγετε και θα πάτε εκεί σε αυτόν που έχει κρεμασμένο το μετάλλιο. Δεν είναι έτσι. Έφυγε και ο Μάρας από την πίσω πόρτα, δεν τον είδατε», είπε η κα Πετρούνια και πρόσθεσε: «Δεν είμαι συγκινημένη ακριβώς, έχω και έναν θυμό μέσα μου για όλα τα παιδιά που δεν ανταμειφτήκανε, όχι από εκεί, από την Ελλάδα. Και για να είμαι και πιο σαφής το πρόγραμμα της Μιλούση δεν το έδειξε κανείς, απαράδεκτο. Επειδή έπεσε; Απαράδεκτο. Για μένα απαράδεκτο. Έπρεπε να παρουσιάσετε όλους τους Έλληνες αθλητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ