ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Μεγάλες ζημιές σε Θεσπρωτία και Σύβοτα (pics)

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Μεγάλες ζημιές σε Θεσπρωτία και Σύβοτα (pics)
epiruspost

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην Ήπειρο από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας, αλλάζοντας άρδην το σκηνικό του καιρού.

Από τη θεομηνία επλήγη ιδιαίτερα η Θεσπρωτία και τα Σύβοτα. Στην Πέρδικα Θεσπρωτίας οι δρόμοι πλημμύρισαν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Όπως μεταδίδει το epiruspost, από την ορμή των νερών ένας μαντρότοιχος κατέρρευσε πέφτοντας πάνω σε παρκαρισμένα οχήματα και προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

pezimies3

Πηγή: epiruspost

pezimies2

Πηγή: epiruspost

Πολλά φρεάτια είναι βουλωμένα και οι κάτοικοι βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να τα καθαρίσουν προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο τα νερά. Για την αποκατάσταση των ζημιών έχουν κινητοποιηθεί και τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Στα Σύβοτα οι ουρανοί άνοιξαν και η ένταση της καταιγίδας και του αέρα σάρωσε τα πάντα, σαν να πέρασε τυφώνας. Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι κάτοικοι αντίκρισαν ένα πρωτόγνωρο θέαμα, καθώς πολλές βάρκες στο παραθαλάσσιο θέρετρο είχαν βουλιάξει.

aksivota2 copy

Πηγή: epiruspost

aksivota3

Πηγή: epiruspost

ΔΗΜΟΦΙΛΗ