ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην πορεία των κατοίκων της Μόριας για το προσφυγικό

Επεισόδια στην πορεία των κατοίκων της Μόριας για το προσφυγικό
emprosnet.gr

Από επεισόδια στιγματίστηκε η πορεία εκατοντάδων πολιτών της Μόριας στη Μυτιλήνη, οι οποίοι διαδήλωσαν το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους της πόλης με αίτημα την εκκένωση της περιοχής από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot.

Τρεις νεαρές γυναίκες χτυπήθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία είχαν παρεισφρήσει στην πορεία, η μία εκ τον οποίων –εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας της Μυτιλήνης-, μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το emprosnet.gr, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ στο συμβάν ήταν παρόντες άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας, οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν.

Οι ακροδεξιοί φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις κατά του δημάρχου Μυτιλήνης Σπύρου Γαληνού, που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Επεισόδια και στο hot spot

Παράλληλα με τα επεισόδια στην πορεία των κατοίκων του νησιού, σημειώθηκαν επεισόδια και στο hot spot της Μόριας μεταξύ των προσφύγων, με αφορμή μια φήμη που κυκλοφόρησε για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση έχει ηρεμήσει στον καταυλισμό, ωστόσο κάποιοι από αυτούς που μένουν εκεί, αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ