ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Αίτημα να σταματήσουν οι έρευνες από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου

Υπόθεση Μπεν: Αίτημα να σταματήσουν οι έρευνες από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου
EUROKINISSI

Μία απρόσμενη επίσκεψη είχαν την Παρασκευή οι Βρετανοί που διεξάγουν έρευνες στην Κω προκειμένου να βρουν το πτώμα του Μπεν Νίνταμ. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου βρέθηκε στον χώρο που γίνονται εκσκαφές και ζήτησε τη διακοπή τους για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τη Daily Mirror, απεσταλμένοι της οποίας βρίσκονται στην Κω και παρακολουθούν τις εξελίξεις, ο 33χρονος ιδιοκτήτης επισκέφθηκε το οικόπεδο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και απαίτησε διακοπή, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας, John Cousin, ο οποίος δήλωσε στη Mirror ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεχιστούν κανονικά οι έρευνες.

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στα βρετανικά Μέσα και εξήγησε ότι μετά τη χθεσινή ανακάλυψη των αρχαίων ρωμαϊκών τάφων, υπάρχει «κίνδυνος» για τον ίδιο να χαρακτηρισθεί η γη του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και να μην έχει τη δυνατότητα να την αξιοποιήσει προς συμφέρον του.

MPEN2

Όπως, τέλος, αναφέρεται στη Mirror, όσα ευρήματα κρίθηκαν «ενδιαφέροντα», έχουν ήδη αποσταλλεί σε ειδικό εργαστήριο στο Αμπερντίν της Σκοτίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ