ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Κορυφώνονται οι έρευνες των Βρετανών μετά την εξασφάλιση άδειας

Υπόθεση Μπεν: Κορυφώνονται οι έρευνες των Βρετανών μετά την εξασφάλιση άδειας
EUROKINISSI

Άρχισαν εκ νέου το πρωί του Σαββάτου οι έρευνες των Βρετανών αστυνομικών, αλλά και εθελοντών, στην Κω για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, μετά τη σχετική άδεια που δόθηκε τόσο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, όσο και από τις τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, η έρευνα εστιάζεται πλέον στο σημείο που το 1991, ο οδηγός εκσκαφέα πιστεύεται ότι ίσως και να τραυμάτισε θανάσιμα τον μικρό Μπεν, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στο οικόπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών, Jon Cousins, εξασφάλισε την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να συνεχιστούν οι εκσκαφές, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του. Παράλληλα, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των τοπικών Αρχών με την προϋπόθεση η ομάδα του να δουλέψει μακριά από το μέρος όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι.

3

Όπως γράφει η Mirror, το απόγευμα της Παρασκευής επικεφαλής της βρετανικής ομάδας ενημέρωσαν επίσημα την οικογένεια για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δουλειάς τους, αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν.

Μάλιστα, η γιαγιά του Μπεν, Κριστίν, ευχαρίστησε εκτός από τους αστυνομικούς του Yorkshire, τόσο τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου όσο και τους Έλληνες εθελοντές που συμμετέχουν στην προσπάθεια εντοπισμού του εγγονού της.

«Η ανταπόκριση των κατοίκων της Κω είναι συγκινητική από την πρώτη ημέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κριστίν Νίνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ