ΕΛΛΑΔΑ

Συνταξιούχοι: Ένταση και χημικά στην πορεία (vids & pics)

Συνταξιούχοι: Ένταση και χημικά στην πορεία  (vids & pics)
CNN Greece

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρα στην πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών ως απάντηση στην προσπάθεια των συνταξιούχων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Τα επεισόδια ξέσπασαν μόλις η κεφαλή της πορείας έφτασε στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, με ομάδα των συνταξιούχων να επιχειρεί να ανατρέψει μέχρι και την κλούβα της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο και να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών.

Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση ηρέμησε καθώς οι συνταξιούχοι αποχώρησαν αφού πρώτα αρνήθηκαν την πρόταση να μεταβεί αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου και να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

final

Πηγή: CNN Greece

final 1

Πηγή: CNN Greece

final 2

Πηγή: CNN Greece

final 3

Πηγή: CNN Greece

final 4

Πηγή: CNN Greece

final 5

Πηγή: CNN Greece

final 6

Πηγή: CNN Greece

Οι συνταξιούχοι βγήκαν ξανά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους. Από τις 10 το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν να συγκεντρώνονται μαζικά στην πλατεία Κοτζιά, όπου είχε δοθεί το ραντεβού μετά και το σχετικό «κάλεσμα» των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία και την Περίθαλψη.

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου.

IMG 2843

Πηγή: CNN Greece

IMG 2844

Πηγή: CNN Greece

IMG 2845

Πηγή: CNN Greece

IMG 2846

Πηγή: CNN Greece

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη 4 Οκτωβρίου, 25.000 συνταξιούχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με περικοπές έως και 40% στις επικουρικές τους συντάξεις. Πρόκειται για συνταξιούχους που έως σήμερα δεν είχαν υποστεί τις περικοπές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου που έφεραν τεράστιες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις χιλιάδων δικαιούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ