ΕΛΛΑΔΑ

Θρησκευτικά: Αντίστροφη μέτρηση για την 1η συνεδρίαση των επιτροπών υπουργείου Παιδείας & Εκκλησίας

Θρησκευτικά: Αντίστροφη μέτρηση για την 1η συνεδρίαση των επιτροπών υπουργείου Παιδείας & Εκκλησίας
Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Το κουβάρι της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και της αξιολόγησης του τρέχοντος Προγράμματος Σπουδών θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν από την 1η Νοεμβρίου και μετά οι επιτροπές του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, συνεδρίασε η τριμελής επιτροπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μέλη της Επιτροπής είναι οι μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

"Η Επιτροπή συνεχίζει τις επαφές της με ορίζοντα οριστικοποίησης της σύνθεσής της την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι έτοιμη για την έναρξη του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μετά την «εκεχειρία» Εκκλησίας – Πολιτείας για το θέμα, οι καθηγητές Θεολογίας στα Τρίκαλα αποχώρησαν μαζικά από τα επιμορφωτικά σεμινάρια καταγγέλλοντας ότι γίνεται ωμή παραβίαση του Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Θεολόγων Πιερίας επισημαίνει πως τα μέλη της αρνούνται να διδάξουν το νέο πρόγραμμα των Θρησκευτικών «για λόγους συνείδησης». Οι θεολόγοι επικαλούνται το άρθρο 103, παράγραφο 1 του Συντάγματος και το άρθρο 24 του ν. 3528/2007 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο το άρθρο 25, παράγραφος 3.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
Θεολόγοι για αλλαγές στα θρησκευτικά: Είναι παράνομο και οδηγεί στην αθεΐα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ