Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης της πυρκαγιάς της Άνδρου
Ο 76χρονος μελισσοκόμος Ι.Π είναι ο άνδρας που έκανε στάχτη έκταση υψηλής βλάστησης, 2.000 στρεμμάτων, από το χωριό Άγιος Πέτρος μέχρι την ομώνυμη παραλία, το Λιόπεσι και το Κυπρί στην Άνδρο. Ο υπαίτιος της φωτιάς παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του.
Οι αρχές, από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά. Την ώρα της ανάφλεξης της πρώτης εστίας, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφύγουν αστραπιαία προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά την κατάσβεση, οι αρχές κάλεσαν για κατάθεση 4 άτομα τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.
Τελικά, ο δράστης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του, Όπως είπε ο υπαίτιος της πυρκαγιάς, μ’ ένα φυσερό-καμινέτο έκανε μελισσοκομικές εργασίες. Μια σπίθα που ξέφυγε και έφερε σε ελάχιστο χρόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μελισσοκόμου, εστάλη στον Εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και όταν ολοκληρωθεί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Οκτωβρίου)
06:30
Μετεγκατάσταση σε ακριτικές περιοχές: Πώς θα δοθεί η ενίσχυση των 10.000 ευρώ
06:00
Μετεγγραφές φοιτητών: Ξεκίνησε η υποβολή των ενστάσεων - Πότε λήγουν
05:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
04:00