ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Πλήγμα για την κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει ο διεθνής τύπος

Τηλεοπτικές άδειες: Πλήγμα για την κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει ο διεθνής τύπος
Πηγή: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Η χθεσινοβραδινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άφησε αδιάφορο τον διεθνή τύπο, με τα πρώτα δημοσιεύματα να κάνουν ήδη λόγο για πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Το Reuters, επισημαίνει ότι η απόφαση του δικαστηρίου ενδεχομένως να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού. Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές και θεωρεί πιθανή επίσπευση του ανασχηματισμού με στόχο την ανάκαμψη των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Wall Street Journal μιλά για «σημαντικό πλήγμα» στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο για τις άδειες αποτελούσε επικοινωνιακή κορωνίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» εναντίον της διαφθοράς.

ste

Το Associated Press, τονίζει ότι η Αθήνα καλείται τώρα να επιστρέψει στους υπερθεματιστές το ποσό των 246 εκατ. ευρώ. Και συμπληρώνει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου ανατρέπει πλήρως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»

«Η δικαστική απόφαση τραυματίζει σημαντικά την εικόνα της κυβέρνησης» γράφουν οι Financial Times και υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να λάβει θέση άμυνας.

Αποτυχία Τσίπρα «βλέπει» η γερμανική ταμπλόιντ Bild: «Ελλάδα: χάος με τις τηλεοπτικές άδειες – αποτυχία για τον Τσίπρα»

«Άκυρη η ραδιοτηλεοπτική μεταρρύθμιση του Τσίπρα», μεταδίδει η Le Figaro, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) κάνει λόγο για βαρύ χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ