ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: Τι κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ και η γραμματέας της Γαλακτοκομικής

Δίκη Γιακουμάκη: Τι κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ και η γραμματέας της Γαλακτοκομικής
EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα και της γραμματέως της Γαλακτοκομικής Σχολής συνεχίστηκε τη Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Σέρκο Χαρουτουνιάν στην κατάθεσή του παρέθεσε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα αντιμετώπισε. Όπως είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του Γιακουμάκη πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, όπου μίλησε με τον διευθυντή προκειμένου να αναζητηθούν πληροφορίες σχετικά με τον φοιτητή. Αμέσως μετά έστειλε στη Σχολή τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασόπουλο, ως συνήγορο υπεράσπισης της διοίκησης.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2015 το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν. Στις 6 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς εκδόθηκε το πόρισμα, το οποίο το διοικητικό συμβούλιο προώθησε στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας.

Ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει και να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές, εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρώην διοικητή, ο κ. Χαρουτουνιάν είπε ότι ήταν ένα ικανό στέλεχος, ότι ποτέ δεν υπήρχε ένδειξη στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ότι κάτι δεν πάει καλά και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. «Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής Βικτωρία Παντίου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου απάντησε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε, όπως υποστήριξε, από τη γραμματεία της Βουλής, που ζητούσαν τον τότε διευθυντή της Σχολής.

Όπως είπε η ίδια, κατά τη συνεδρίαση του πειθαρχικού ήταν παρόντες και οι τρεις σπουδαστές, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν κάνει ζημιά και ζήτησαν συγνώμη.

Πριν από το τηλεφώνημα, ο τότε διευθυντής είχε εισηγηθεί στο πειθαρχικό πενθήμερη αποβολή από την εστία για τους τρεις σπουδαστές. Ωστόσο, μετά το τηλεφώνημα, όπως κατέθεσε η κ. Παντίου, ο διευθυντής επέστρεψε ενοχλημένος και κατέθεσε ότι η μεταβολή της ποινής σε τρεις μέρες αποβολή από τα μαθήματα έγινε λόγω του γεγονότος ότι οι δυο από τους τρεις σπουδαστές ήταν ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους παραλάβουν.

Σύμφωνα με τη γραμματέα, το τηλεφώνημα από τη Βουλή έγινε, όπως πληροφορήθηκε, γιατί ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Μαρκογιαννάκης ήθελε να μιλήσει με τον διευθυντή για ευνοϊκότερη μεταχείριση του ενήλικα σπουδαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ