ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις-σοκ: Συνομιλία στελέχους ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των Πυρήνων

Αποκαλύψεις-σοκ: Συνομιλία στελέχους ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των Πυρήνων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επικοινωνία καταδικασμένου ηγετικού μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που βρίσκεται στις φυλακές με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που παρέδωσε στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA και ΣΚΑΪ, που επικαλούνται απόρρητα έγγραφα του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του 2015, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» του λέει «θα τα δούμε όλα, θα τα δούμε νομοθετικά, Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα».

Το έγκλειστο μέλος των «Πυρήνων» του ανταπαντά πως «τίποτα δεν κάνατε ακόμα», ενώ σε άλλη συνομιλία που καταγράφτηκε μερικές μέρες αργότερα, το στέλεχος της Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «υπερυπουργό» -αναφερόμενος εμμέσως στον Γ. Πανούση- και τονίζοντας πως αποτελεί «εμπόδιο».

«Δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχει και ο "υπερυπουργός", και αυτός δεν είναι δικός μας», φέρεται να είπε με το μέλος των «Πυρήνων» να απαντάει «καλά κάναμε τότε που του είχαμε βάλει βόμβα», σχετικά με το περιστατικό του 2009.

Σε άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» φωνάζει προς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κοροϊδέψατε ρε. Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε».

Μετά τις αποκαλύψεις, στον κ. Πανούση απάντησε το βράδυ της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας πως «θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει» και πως «αντ’ αυτού μοιράζει "διαλόγους" στα μέσα ενημέρωσης».

Απάντηση όμως -δεδομένου ότι η αποκάλυψη εμπλέκει στελέχη του- έδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι οι κατηγορίες του κ. Πανούση ότι η Κουμουνδούρου συνδέεται με την τρομοκρατία είναι «αστείες» και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», σημειώνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας:

Θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.

Παρασκευόπουλος: Ευτύχημα ότι ο Πανούσης πήγε στη Δικαιοσύνη

Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε σε όσα έχει επισημάνει ο Γιάννης Πανούσης, περί απειλών αλλά και περί διαφωνίας του ως προς την είσοδο αστυνομικών στις φυλακές Κορυδαλλού το περασμένο καλοκαίρι και χαρακτήρισε «ευτύχημα» στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές.

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές με μηνύματα και έχει στοχοποιηθεί, γεγονός όμως που το έχει γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές αλλά όχι δημόσια.

Οι απειλές, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, «δεν μου έφεραν ανησυχία, υπάρχει φύλαξη και επαφίεμαι στην ασφάλεια που έχω», διευκρινίζοντας ότι οι απειλές που δέχεται δεν έχουν αξιόπιστο ονοματεπώνυμο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega φέρεται να φωτογράφησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου ως το άτομο που έχει σχέση με τρομοκράτες. Ο κ. Λάμπρου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης» από τον ιδιωτικό σταθμό, υποστηρίζοντας, παράλληλα ότι συνομιλούσε με μεγάλο αριθμό κρατουμένων στο πλαίσιο της ιδιότητας του ειδικού συνεργάτη του υπουργείου Δικαιοσύνης». «Το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ