ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έριξαν τη χειροβομβίδα στην Πρεσβεία - Φόβος και για άλλη επίθεση ενόψει επίσκεψης Ομπάμα

Πώς έριξαν τη χειροβομβίδα στην Πρεσβεία - Φόβος και για άλλη επίθεση ενόψει επίσκεψης Ομπάμα
CNN GREECE

Οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή κατέγραψαν πολύ καθαρά την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία. Από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές διαπίστωσαν ότι η μοτοσυκλέτα των τρομοκρατών κινήθηκε στο κατερχόμενο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας όπου και άρχισε να επιβραδύνει μόλις πλησίαζε την πρεσβεία. Βάσει όλων των χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης επίθεσης (επιχειρησιακών αλλά και λόγω της συγκυρίας) οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία επόμενη τρομοκρατική ενέργεια πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. 

Ο συνοδηγός ήταν αυτός που πέταξε τη χειροβομβίδα και αμέσως μετά η μηχανή εξαφανίστηκε. Όμως το υλικό αυτό δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στις αρχές και γι’αυτό το λόγο προσπαθούν να εντοπίσουν σε ποιους δρόμους κινήθηκε η μηχανή και, φυσικά, που σταμάτησε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, ο αστυνομικός που ήταν σκοπός στην είσοδο και τραυματίστηκε από τα θραύσματα, όταν είδε τη μηχανή πίστεψε ότι ήταν συνάδελφοί του αστυνομικοί της ασφάλειας που έκαναν περιπολία και γι’αυτό το λόγο άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω από τη σκοπιά.

«Είδα τη μαύρη μηχανή να επιβραδύνει όταν έφτανε στην είσοδο και πίστεψα ότι ήταν συνάδελφοι της περιπολίας. Μέχρι να ανοίξω τη πόρτα, πέταξαν τη χειροβομβίδα και μόλις έβγαλα το πόδι μου έξω η χειροβομβίδα εξεράγη...», είπε ο αστυνομικός φρουρός.

Την ίδια ώρα έχει δοθεί εντολή να αλλάξει τελείως το επιχειρησιακό σχέδιο γύρω από τους στόχους στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η διμοιρία που ήταν ακριβώς απέναντι στην είσοδο της Βουλής δεν μπορούσε να επέμβει, ούτε να καταδιώξει τους τρομοκράτες την ώρα μάλιστα που αστυνομικοί της, έβλεπαν την επίθεση.

IMG 8846 copy

ΠΗΓΗ: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ