ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος 2016: 50.000 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Μαραθώνιος 2016: 50.000 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Με τη συμμετοχή 50.000 δρομέων διεξάγεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο 34ος αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη διοργάνωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, το 1896.

Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους. Μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή.

Μεταξύ των 50.000 συμμετεχόντων και επτάμιση χιλιάδες δρομείς από 105 χώρες που έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα για να τρέξουν στην κλασική διαδρομή ενός αγωνίσματος εμπνευσμένου από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα.

Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια γιορτή του αθλητισμού και για τον λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή τόσο του Μαραθωνίου, όσο και των αγώνων άλλων αποστάσεων η αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα και θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ