ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις - Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις - Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 3 το μεσημέρι.

Το κτίριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 8:30 έως τις 13:00 και πλήθος κόσμου αναμένεται να καταθέσει στεφάνια και ένα λουλούδι. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί, κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

2637603

(Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η Βουλή τίμησε την επέτειο – Ομιλία Τσίπρα

Σε ειδική συνεδρίαση, που άρχισε στις 11:00, η Βουλή θα τιμήσει την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα στη μνήμη των νεκρών.

Την Τετάρτη κατέθεσαν στεφάνι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

voutsis

(Πηγή: EUROKINISSI-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗΣ)

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους ενώ από νωρίς το μεσημέρι το κέντρο θα είναι κλειστό. Σε κλοιό ασφαλείας θα είναι τα υπουργεία, η Βουλή και οι πρεσβείες ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας τόνισε: «Οι εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη έρχονται, βέβαια, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις στην Αστυνομία, στις Αρχές, όμως πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί με ωριμότητα η έκφραση και η αντίρρηση και η διαμαρτυρία, και η Αστυνομία, από την πλευρά της, θα δείξει επίσης ωριμότητα. Είδαμε και πέρυσι στα επεισόδια, παρότι είμαστε νέοι σε αυτές τις θέσεις, επιβλήθηκαν κανόνες στην Αστυνομία, και η Αστυνομία με τη σειρά της εφάρμοσε τους κανόνες αυτούς με απόλυτα ακριβή τρόπο, υπήρξε σεβασμός στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, που διαδήλωναν και το ίδιο θα γίνει και φέτος, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί έχουμε και την εμπειρία τώρα».

2189095

(Πηγή:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Από εδώ και πέρα κανένα μπλοκ δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης, δεν μπορεί να ασφαλίζει η Αστυνομία συγκεκριμένα μπλοκ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήρεμα τα πράγματα, ώστε να γίνουν οι διαδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονται. Χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν πρέπει να προτρέχουμε, βέβαια, γιατί μπορεί να υπάρχουν και έκτακτες καταστάσεις. Ελπίζω να είναι μέσα στα πλαίσια τα συνηθισμένα» πρόσθεσε.

Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί από την αστυνομία, στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύπτουν.

2410408

(Πηγή:EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ