ΕΛΛΑΔΑ

Black Friday: Και αλά ελληνικά και ...opos Amerikh

Black Friday: Και αλά ελληνικά και ...opos Amerikh

Η Μαύρη Παρασκευή ήρθε και στην χώρα μας! Το σημαίνει αυτό; Τα νέα δεν είναι και τόσο μαύρα...

Black Friday, σημαίνει προσφορές και εκπτώσεις μέχρι και 50%

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου και τα τα καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες τους νωρίς το πρωί για να υποδεχθούν τους καταναλωτές με χαμηλότερες τιμές...

Το... έθιμο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πέρυσι, με τους επαγγελματίες του εμπορίου να εκτιμούν ότι φέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν βγάλει ήδη πολλά υποσχόμενα σποτ όπου διαφημίζουν τις προσφορές τους.

4

Στη Θεσσαλονίκη, η μαύρη Παρασκευή ξεκίνησε ήδη από την πεζοδρομημένη Αγίας Σοφίας. Συγκεκριμένα, ένα καινούριο κατάστημα καλλυντικών ξεκίνησε σήμερα προσφορές και ειδικές τιμές. Δίνει μάλιστα ένα δωρεάν κραγιόν στις πρώτες 250 πελάτισσες που θα μπουν μέσα και θα κάνουν οποιαδήποτε αγορά. Η ουρά έφτασε μέχρι την Τσιμισκή, πολλές ήταν όμως και οι κυρίες που αποχώρησαν εξ’ αιτίας της μεγάλης αναμονής.

oures katastimata2 1
oures katastimata3

Η στιγμή που δίνεται ε ...εκκίνηση στις πελάτισσες να μπουν στο κατάστημα, θύμισε σίγουρα κάτι από Αμερική...

Οι εικόνες χιλιάδων Αμερικανών να συνωστίζονται έξω από τα εμπορικά κέντρα και να ποδοπατούνται κυριολεκτικά στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους σε χαμηλή τιμή, κάνουν κάθε χρόνο τον γύρο του κόσμου.

Τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν χαράματα, και δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που διανυχτερεύουν στις ουρές των καταστημάτων για να είναι σίγουροι ότι τα καλά κομμάτια δεν θα εξαντληθούν..

PicMonkey Collage

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μαύρη Παρασκευή ορίζεται η Παρασκευή που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών. Γιορτάζεται την τέταρτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών!

Καμία ημέρα στην Αμερική δεν είναι τόσο συνδεδεμένη με την οικογένεια. Έτσι, κάθε χρόνο, την ημέρα των ευχαριστιών στους δρόμους σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων! Οι Αμερικανοί επιστρέφουν σπίτι τους! Την επόμενη όμως ημέρα, οι δρόμοι αδειάζουν...

Το επίθετο «Μαύρη» ανιχνεύεται στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν να να βρουν την κατάλληλη λέξη για να περιγράψουν τους δρόμους της πόλης την επόμενη μέρα των Thanksgiving. Η κατάσταση ήταν "Μαύρη!" και έτσι η "Μαύρη Παρασκευή" μπήκε στις ζωές μας.

Αν και η Black Friday ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται, κι έχει περάσει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και άλλες πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει τον συγκεκριμένο... θεσμό, και τώρα, ήρθε η σειρά μας.

3

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί πως «θα δοθεί μια μικρή ανάσα στην αγορά και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν συμφέρουσες αγορές».

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αυτό το θεσμό -αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς -θα πρέπει να γνωρίζουν τις εξής παραμέτρους:

Η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών δεν μπορεί να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

Θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ekptoseis n63 copy

Στόχος αυτής της ημέρας προσφορών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης ενόψει Χριστουγέννων, στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά, αλλά και να ωφεληθούν οι καταναλωτές με προσφορές λίγες μόλις ημέρες μετά το δεκαήμερο εκπτώσεων του Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ