ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της σπείρας ναρκωτικών

Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της σπείρας ναρκωτικών
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για ναρκωτικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η "γιγαντιαία" επιχείρηση, μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να εξακριβωθούν περισσότερα από 110 άτομα που εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μέσα σε λίγες ώρες συνελήφθησαν πάνω από 50 άτομα. Τα κέρδη, μάλιστα, ξεπερνούν μέσα σε λίγους μήνες τα 20 εκατομμύρια ευρώ!!!

Πρόκειται για την πολυπληθέστερη εγκληματική οργάνωση στο χώρο του εμπορίου ναρκωτικών που συνεργαζόταν με μικρές υποομάδες και οι οποίες είχαν καταφέρει να κατισχύσουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας και κυρίως σε Κυψέλη, Αχαρνών, Άγιο Παντελεήμονα, Πατήσια, Γαλάτσι αλλά και Προπύλαια.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έκαναν εφόδους σε κρησφύγετα της συμμορίας ενώ σε αυτά βρεθήκαν και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει εδώ και 7 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ένας από τους συλληφθέντες είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Αλβανού, που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή του Κερατσινίου.

Η εντολή για τη δολοφονία είχε δοθεί από έμπορο ναρκωτικών στην Αλβανία, καθώς, η μέχρι τώρα έρευνα απέδειξε ότι το θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με εμπόρους ναρκωτικών που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Η δολοφονία είχε γίνει στο Κερατσίνι, την ώρα που το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Αρχικά οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυχαίο διαπληκτισμό. Όμως, όταν συνελήφθη ένας Αλβανός, μέλος της μεγάλης συμμορίας, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον εκτελεστή στη δολοφονία στο Κερατσίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ